Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BUSVÄDER

2021-08-27

Sommaren dröjde och plötsligt en dag när Matte var på en heldagsridtur och alldeles för varmt klädd i slutet av maj blev det väldigt mycket sommar. Värmebölja i juli. En månad då högsta temperaturen för året bara blev högre alltefter dagarna gick och Husse och Matte smäktade i värmen. Mycket torkade bort. Så blev det höst lite väl plötsligt nyligen, med regn dag efter dag.

När det bara regnade och regnade och vinden tilltog alltmer på torsdagen drog Lapskflocken till Norrtälje för att handla mat i en stor och luftig butik. Den lokala Ica-butiken anser nu att pandemin är över och har upphört med gratisservicen, där man för att undvika trängsel och smittspridning i den lilla närbutiken har plockat ihop matkassar för avhämtning. På så vis har Lapskflocken kunnat ta del av förmånliga veckoerbjudanden. Med en avgift faller ju intresset för sådant handlande, då extrapriserna inget är värda längre. Det ena tar ut det andra. Tyvärr.

Men smittspridningen i Stockholmsområdet ökar stadigt igen, med fler på IVA och fler döda. 

I matbutiken påminde en högtalare frekvent om vikten av att hålla avstånd. Alla höll också avstånd. På Biltema trängdes man. Avstånd var ett okänt ord. Ute regnade det på tvärs i blåsten. I viss mån var det förståeligt att den äldre man i kortbyxor som stod och blockerade vid kassorna, havande möte med alla kompisar, inte hade så bråttom ut. Men sällskapet skapade väldigt mycket trängsel där de stod mitt i flödet mellan kassor, utgång och fikaställe. Matte hann bli genomblöt på väg från butikerna till bilen. Trots anpassad klädsel.

Trött och grinig Matte. Tunga matkassar och ösregn. Vinden tog tag i bilen på motorvägen hemåt. Trots allt måste hundarna få komma ut och röra på sig och Matte behövde gå av sig frustrationen efter den oväntade trängseln. En dum dag att handla på, men börjar det bli tomt i kylskåpet och andra skåp så gör det.

Det blev en rätt rask promenad och varken Modji eller Aili verkade alltför besvikna över att få komma in och bli avtorkade, när de fått chansen att gå på toa.

Sedan regnade det och regnade det och det blåste och Matte eldade i kaminen för att kunna torka en stor tvätt upphängd på två torkställningar i vardagsrummet.

En braskamin är mer värdefull vissa dagar än andra. Men ingen av hundarna förstod vitsen med att elda när det var precis lagom varmt/kallt i uterummet med fjorton grader. Där regnade det inte och inte blåste det heller, men å andra sidan var det inte heller mycket att titta på ut över en öde väg. Där ingen hundpromenerade.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)