Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MATTE BEHÖVDE FAKTA

2018-06-09

Torsdag-fredag.

Tidigt på torsdagsmorgonen for Matte med Aili och Äijä tillbaka till Ulltuna för ett nytt progesteronprov. Dyrt blir det men nu ville Matte ha fakta om sakernas tillstånd! Då det inte gick att lita på två parningsvilliga hundar som båda tyckte söndagen, långt före ägglossning, var en högst lämplig debut. Rådet på Ulltuna i måndags var att återkomma på torsdagen för nytt prov, så då gjorde Matte det.

När Matte kom hem igen med det parningsglada paret hade Husse kommit hem från sitt födelsedagsfirande med träningsgänget under onsdagen. Nu var det födelsedag på riktigt och Matte medförde blommor och choklad! Övrigt firande kommer när allt kring parning är avklarat. Aili och Äijä hölls fortsatt isär i väntan på provsvar. Vilket kom per telefon under eftermiddagen. Nu låg nivån på 25 och det innebar mogna ägg om två dagar ca. Parning på lördag kunde vara lagom tyckte vetten.

Hundarna fick vila sig i form, men en skogspromenad hanns dock med mellan besöken av uppvaktande grannar! Äijä charmade alla genom sitt mycket behagliga och lättsamma sätt! En kille som gärna kunde få stanna i den lilla stugan i skogen!

Fredagen blev ännu en dag med separerade hundar, lite trädgårdsarbete och lite promenerande. Lite läsande av ett domslut angående omhändertagna hundar i mars och beskrivningen av hur dessa hundar haft det hos en tidigare välrenomerad uppfödare. Generellt förvarade i lagvidriga utrymmen med uttalad trångboddhet och nerskitade och nerkissade boxar samt hundar. Överlåtanden utan dokumentation. Konkurens om föda och magra hundar. Ett överklagande har avslagits i förvaltningsrätten.

Kvällen kom och dagen hade visat på ett markant ökat intresse för parning mellan Äijä och Aili. Matte rådfrågade en uppfödare av annan ras och parning på fredag kväll eller lördag morgon kändes egalt. Så i kvällningen när temperaturen låg på femton grader och det var lugnt runt om, släpptes Aili och Äijä ihop igen utomhus. Mycket glatt och uppsluppet spring bev det över gräsmattan medan Matte vattnade blommor och snart var parningen ett faktum. Nöjda gick hundarna sedan och knöt sig nära varandra i vardagsrummet. Modji undersökte sin dotter noga! Väl medveten om vad som skett. Det var ett elände att vetten kastrerade Modji mot Mattes vilja, i samband med kejsarsnittet när Aili och hennes syskon föddes!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)