Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SÖKET AVSLUTAS

2019-01-09

Tisdag.

 Polisen meddelade att man avbryter sökandet efter det drygt åttioåriga par som försvann i trakten i samband med stormen för en vecka sedan. Både MPS och FIKK som samarbetar med polisen har haft skallgångar i området, men utan resultat. Inga spår finns. Bilen står kvar vid stugan. Brott kan inte uteslutas. Så fruktansvärt sorgligt!

Det datum som var sagt som sista datum för återkomst av ström i ledningarna har flyttats fram för dem boende längst ut vid kusten och i skärgården. Från den 10 januari till den 25 januari. Djurägare har fått jaga elverk för att kunna hålla djur varma och för att få vatten och även för att driva mjölkmaskiner. En helt annan situation än för Husse och Matte när Lapskflocken blir utan el. Överallt ligger träd över ledningarna och på eftermiddagen drog ett område med blötsnö in över området som drabbades förra veckan. Snön vräkte stundtals ner även över Lapskflockens viste, men snöade gjorde det hela eftermiddagen och hela kvällen och snötäcket blev bara tjockare och tjockare och tyngre och tyngre. Lokalradion rapporterar kontinuerligt och äntligen uppmärksammar man de enorma problem som uppstod när såväl det fasta telefonnätet som mbilnätet slocknade. Det dröjde alldeles för länge innan det blev känt vad som hänt. Det var via privata foton på sociala media till en början, som omfattningen av stormens härjningar blev känd.

Husse hann ta en skogspromenad med hundarna innan det började snöa alltför ymningt och han såg att sex träd gått ner tvärs över vägen och hängde i varandra. Risker fanns för grannens bastu när träden skulle släppa och falla ner. Motorsågarna går varma i området. Matte ägnade hela dagen åt att plocka undan julen, då det är lättare försedd med en käpp än med två kryckor! Skall Matte dessutom åka hem dagen efter en så stor operation blir naturligtvis den första tiden hemma rätt passiv. Att bli kvar två och ett halvt dygn som för fyra år sedan är stor skillnad mot att skickas hem dagen efter och lätt oroligt känns det. Kommer det att fungera? Matte tålde inte Morfin senast och det fanns inte mycket annat att ge. Tufft.

onsdagmorgonen skulle Matte enligt order rengöras med Descutan för att eliminera infektionsrisken. Då var elen borta igen och Matte måste försöka duscha i det vatten som fanns kvar i hydropress och varmvattenberedare. Mindre kul. Men i sista sekunden kom elen tillbaka och Matte slapp en ljummen dusch i minimalt med vatten. 

Matte planerar att träna som vanligt med hundarna  på onsdagkvällen och sedan är fokus på operationen på torsdagen. Matte vet inte när hon åter är i skick att uppdatera denna blogg.

Ha det så bra så länge och var rädda om er!

Antal kommentarer: 3

2019-01-09 10:45:35 - Anneli med LVH

Lycka till med operation nu KRUTGUMMA! Vilken tur du fick komma på ett återbud så fort!Se till att krya på dig fort! ;)(flower)

2019-01-09 11:38:16 - Lotta Marmolin

Lycka till med operationen,hoppas på en god återhämtning!

2019-01-09 17:23:30

Held og lykke med operationen. Med ønske om hurtig og god bedring.
Fra Anne-Lise og danske Násti
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)