Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FLATTEBESÖK

2016-08-10

Tisdag.

Sommarvärmen har mattats av och det har Matte inget emot, som tycker att temperaturer över tjugofem grader är lite väl mycket. Hundarna fick en promenad i närområdet mitt på dagen. Den blev inte så lång då Matte måste hinna ner till byn och handla innan det väntade besöket anlände.

Två Flattetikar tog tomten i besittning och mindes med glädje bäcken sedan sist! Den är nu lite lätt vattenfylld och i övrigt rätt geggig, vilket inte hindrade de två badglada hundarna! När de fått härja för sig själva en stund med de tre Lapsktikarna som åskådare bakom glasdörren, fick Aili komma ut och återknyta bekantskapen. Nu blev det springa av! Aili rusade runt, runt den runda rabatten mitt på gräsmattan och lät sig villigt jagas av Flattarna! Snabb och smidig som en vessla höll hon sig undan och att de tre hundarna hade roligt var det ingen tvekan om! Den äldre tiken lugnade dock rätt snart ner sig och överlät det vilda kutandet åt Aili och hennes jämnåriga Flattekompis av samma färg. Länge höll de på och inte förrän även dessa två visade tecken på att behöva vila lite byttes Aili ut mot Modji. Som vanligt hälsade Modji mycket vänligt och milt besökarna välkomna och ägnade sig sedan åt sitt. Lite bengnagande på gräsmattan. Flattarna uppsökte på nytt bäckfåran. Till slut var det dags för gammeldamen Násti att ersätta Modji för lite Flatteumgänge. Nu var det färdigsprunget och Násti blev hälsad på lugnt och sansat och riskerna för omkullspringning var eliminerad. 

Matte tycker att det är bättre för alla inblandade om en Lapsk i taget får hälsa besökande hundar välkomna. Det kan bli lite mycket för två besökande hundar att mötas av en flock på tre hundar som befinner sig på hemmaplan. 

När Flattarna torkat upp om fötterna var de välkomna in i stugan och i uterummet åt tvåbeningarna middag, medan fem vuxna tikar umgicks i hela huset inklusive uterummet i harmoni. Vid något enstaka tillfälle grötade två Flattar och en Lapsk ihop sig under bord och bland stolar och det blev trångt och bökigt och någon fastnade med något ben eller ett huvud under en rottingstol! Aili kände sig lite trängd någon gång, även Násti. Vilket kunde höras dovt. Men det gick över när Matte "harklade" sig och alla hundar trasslades loss och lämnade det trängda läget. Modji håller sig alltid undan från "trängda situationer". Den borna fredsmäklaren som aldrig gruffar. Modji är vänligast av de vänliga och vill att alla skall vara glada!

När besökarna lämnat stugan i skogen efter många timmars umgänge, gick de tre Lapska omedelbart och knöt si i sina bäddar. De hade knappt hunnit svälja kvällskexet innan de sov djupt!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)