Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SPRÄCKTA PLANER

2021-09-24

Torsdag.

En dag skulle bokas med bussig släkting/behörig elektriker som erbjudit sig att byta en eldetalj, i anslutning till vattenpumpen vid Torpet. För en tid sedan ansågs denna torsdag vara en lämplig dag - en dag som passade alla berörda. När så dagen var här föreföll den mindre lämplig. Ösregn och blåst. Pumphuset med hydropress finns utomhus och är inget hus man kliver in i. Bara en liten byggnad gjord för att skydda vad som skyddas bör med elektrisk installation. Som en hundkoja i storlek ungefär. Man står på knä och lutar sig in, eller lyfter på taket och lutar sig ner. Hur som så blir man oerhört blöt när det ösregnar och man måste stå där mer än ett par minuter. Den bussige släktingen var redan på plats när Lapskflocken anlände. Modji och Aili drog en repa runt sitt revir och visade sedan att de helst ville slippa regnet och ställde sig vid ytterdörren. Husse assisterade släktingen och Matte tände i kaminen. Men ganska snart visade det sig hart när omöjligt att ligga på knä med halva kroppen utanför och fixa med eltrådar och anslutningar när det var vått precis överallt. Obekvämt, kallt och även en säkerhetsrisk. El och vatten är ingen bra kombination. 

Temperaturen hade stigit snabbt i den lilla stugan, med hjälp av den loppisfyndade gamla kaminen i vardgsrummet. Modji och Aili gonade sig på sina fällar intill kaminen och fika med nybakade wienerbröd dukades upp på glasverandan.

Klicka för större bild.

Ett nytt försök gjordes sedan att få dit den nyköpta tryckbrytaren, för jämnt tryck och flöde av vatten i köket, när regnet såg ut att avta. Men det var bara en chimär! Snart öste det ner igen och den hjälpsamma släktingen for hem och ägnade sig åt mer givande aktiviteter inomhus. Bättre väder krävs för eljobb på knä utomhus i vattenmiljö.

Lapskflocken, som nu varit vid Torpet ovanligt mycket på kort tid, gjorde detsamma. Efter att ha kunnat konstatera att kopplingen under diskbänken nu föreföll vara tät. Matte förstod att det var ett klokt drag att kräva ett byte av kopplingen, i stället för att rörmokaren gång efter gång försökte dra åt en bult allt hårdare. Man drar bara sönder på sikt. För  länge sedan gick Matte en informativ dagskurs i vvs! Som anställd på Granngården som då hade en byggavdelning, där Matte trivdes utmärkt. Mycket lärorikt och stimulerande.

När regnet var i avtagande tog Matte en rask promenad med Modji och Aili, men hann inte runt kvarteret innan det öste ner igen. Nu fick det bli brasmys i nästa stuga resten av dagen.

Ibland blir det inte som man tänkt sig. En dag framför olika braskaminer är inte så dum den heller, när det blåser och regnar utanför.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)