Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ETT VARMT TACK!

2019-01-10

Ett stort och varmt TACK till alla som önskat lycka till inför operationen om några timmar!

Sönerna gjorde detsamma och den ene påpekade att det nog mer var doktorn man skulle önska lycka till! Så att han är stadig på handen. 

Stort TACK för tipset om vevradion! Som även har solceller! Det visade sig vara något som fler än Husse hämtade ut på Bilisten i Brottby! "Är det en radio?" frågade killen bakom disken! Radion visades upp för träningsgruppen  vid träningen i går och samtliga blev mycket intresserade! Inte minst de som har en stuga i skärgården där ström ännu saknas efter mer än en vecka.

Träningen i går skedde i en sjukhuskällarae och alla var mycket nöjda. Någon beskrivning hinner inte Matte med nu. Matte käppade runt och hittade en extra käpp stående i ett hörn! Någon har samlat ihop delar av ett dödsbo vad det verkar för förvaring i ett hörn. Med en käpp i vardera handen käppade sig Matte runt med Aili som frisökte och Matte visste inte var figgarna var gömda. Men Aili skötte sig och alla försvunna kompisar, klurigt gömda, hittades!

Tack också till er som kom på studiebesök för att lära känna rasens kapacitet! Tack för att ni tog er tid! Nu fick ni se fem Lapska Vallhundar i sökarbete i en ovanlig miljö. Två tikar och tre hanar. Samt en Labbekille. Ni fick lära er lite om räddningssök dessutom. Huvudsaken med en Lapsk i familjen är inte att man tränar räddningssök så klart. Det viktiga är att man GÖR något som innebär självständigt tänkande och arbete i gott samarbete med föraren. Lycka till och välkomna tillbaka!

Antal kommentarer: 1

2019-01-12 00:00:19

Hej, hoppas att du mår ok Marianne!

Vi är så glada över att vi fick vara med på er räddningsträning! Det var verkligen lärorikt och så fint att på nära håll uppleva hundarnas förmågor och klokskap och de nära samarbeten mellan förare och hund!

Hälsningar
Madeleine & Lars
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)