Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

EPIC BLEV PAPPA!

2017-04-17

Påskdagen - söndag.

Nástisonen Epic blev pappa till fyra söner och fyra döttrar, alla bruna, i Belgien! Ibland skall man ha tur som uppfödare. Den nyblivna mamman var mycket tydlig med när det var rätt dag för parning och tyckte att en parning fick räcka. Har man rest från Belgien till Stockholm för att para sin tik, kan det kännas lite chansartat med bara ett parningstillfälle, men - lita på hunden! Ealjar visste hur hon ville ha det och det blev ju bra. Tre valpar är otingade.

Familjens egen flock fick besök under dagen. Det är alltid roligt att kunna ställa upp med tre Lapska när någon är intresserad av rasen och både vill umgås med några Lapska och veta mer om rasen som hund att jobba med på olika sätt. Mottagandet blev som det brukar. Först skälldes det en del, rasen vaktar genom att larma och sedan blev det mängder med klapp och kel. Modji och Aili visade lekfullhet och snabbhet i lite bus på den snötäckta gräsmattan! Men vädret denna dag växlade mellan ymnigt snöfall och lite sol och snart var det dags för mer snö, så alla drog sig in i stugvärmen för hundsnack vid fikabordet.

Tiden flög iväg som alltid när man snackar hund och familjens tre hundar hade gått i viloläge och rullat ihop sig runt om besökarna. De är alla mycket sociala och uppskattar nya bekanta i stugan. Rasen är mycket heterogen och kan variera mycket härvidlag individerna emellan. 

Att träffa ett flertal icke besläktade individer, innan man bestämmer sig för vilken ras man skall välja för sin nästa hund är mycket klokt. Husse och Matte bjuder gärna på fika för att bidra till att rätt beslut fattas.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)