Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

STATUSKOLL

2019-02-23

Fredag.

På förmiddagen hade Matte tid för en statuskoll hos sin PC. Sjukgymnasten ville se hur läkningen fortgått nu efter sex veckor och hur mobil Matte är i dagsläget. Han var mycket nöjd och sade sig ha varit mycket nöjd även om Mattes besök skett efter tolv veckor! Han ansåg att gående på golfbanan med kryckor i djup snö var en högst ovanlig träningsmetod veckorna efter en höftledsplastik, men en bra sådan och mycket effektivare än att stå på en crosstrainer. Matte fick ytterligare rörelser att lägga till sitt träningsprogram, som nu är rätt varierat och anpassat efter Matte och nivån på återhämtningen. En sena på utsidan av höften och benet är spänd, hård och bromsar och måste tränas mer riktat. Den har spökat och orsakat smärta under lång tid ihop med ischiasnerven under det gångna året. Nu är denna sena bara oerhört spänd och bromsar vissa rörelser. Vilket påverkar balansen och bilkörning. Inspirerad av sin PC som hjälper idrottare, tränar Matte vidare och snart blir det förhoppningsvis plats i en grupp för vattengymnastik. Att ha en egen TNS-apparat känns som bonus, för behandling av spända kroppsdelar. Medan Matte och hennes PC lade upp träningen framöver gick Husse med hundarna i skogen bakom Vallentuna Ishall, där sjukgymnasten har sin mottagning. Efteråt åts en god lunch på Ishallens matställe Rookies.

Solen sken och trots ett par minusgrader efter en mycket kall natt tär solstrålarna på isbeläggningen på vägen utanför stugan. Matte kunde intervallträna genom att gå på en isfri remsa i mitten av vägen, längs sträckan mellan det tredje huset från vänster till det andra huset åt höger. Femton minuters gående i god fart med en krycka och så stopp för sänkt puls. Sedan "Fullt ös" och nästa sträcka, för att vila i vändningen. PC:n har själv tvingats till en höftoperation så ung han är, men idrott leder inte sällan till skador och hans erfarenheter uppskattar Matte att få ta del av. "No pain, no gain!" Skickade han med Matte. Som inte alls led av att gå fort och pausa under ett träningspass. Ingen promenad. Här vilar man sig inte i form, även om Matte måste dra lite i handbromsen och inte gripas av hybris och överdriva träningen. Men Matte har bråttom. Livet väntar inte. Matte vill ha många fler aktiva år med hundliv och hundträning och målbilden är klar. 

Medan Matte tränade på vägen fram och tillbaka framför stugan, satt Modji och Aili på ett renskinn på altanen i solen och höll koll. Husse som kluvit ved pausade när Matte tränat klart och hela flocken gottade sig i sol, som nästan kunde kallas vårsol, tillsammans med hundarna. Vinden var kall och minusgrader var det, men varmt och gott blev det under rumporna! Renskinn är fantastiska att sitta/ligga på! Husse sträckte ut sig och snarkade.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)