Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GRATTIS FANNDI MED MATTE!

2022-01-17

Detta kunde man läsa på rasklubbens sida på FB i helgen:

Stort grattis till Ylva & Fanndi som vann SRLV cup 2021! 
Samtliga deltävlingar och filmer på vinnande bidrag ligger nu publicerat på hemsidan: https://srlv.se/aktiviteter/srlv-cup-2021/
 
Ett stort GRATTIS till Ailis dotter Fanndi med matte! Som under det gångna året antagit olika utmaningar i en tävling arrangerad av rasklubben.
 
Ett bra sätt att aktivera ägare av Lapska Vallhundar! Ett bra sätt att inspirera Lapskägare att göra mer än gå ut i skogen med sina hundar! Något som många dessvärre tror är en Lapsk Vallhunds enda behov, när man hör av sig och är intresserad av att köpa en valp.
 
Under en pandemi är det inte så lätt att ordna gemensamma aktiviteter och en rasklubb spänner över ett stort geografiskt område. Då är ett initiativ som denna cup, där deltagarna får olika utmaningar tillsammans med sina hundar och allt filmas och skickas för bedömning, väldigt bra! Ett sätt att visa att en Lapsk Vallhund behöver och duger till så oändligt mycket mer än gå i skogen! Intelligenta hundar som lätt och gärna lär sig nya saker och som behöver hjärngympa utöver motion,  för att trivas med livet fullt ut.
 
En hund som får för lite mental stimulans löser inte sällan det problemet genom att själv hitta på roliga sysselsättningar! Som att dra iväg och jaga vilt om tillfälle därtill ges. I brist på renar att valla/fösa. För att en hund med mycket driv skall kunna koppla av i viloläge, behöver den aktivera fler delar av kroppen än benen under sin vakna tid. Att trötta ut en Lapsk Vallhund fysiskt är inte helt enkelt. Så länge föraren orkar gå orkar hunden! Det är först när hunden måste börja tänka och lösa problem man kan få den riktigt belåten och förmögen att koppla av och gå i viloläge.
 
Fanndis morbror Runne vilar i en paus under arbetsdagen med renarna.
 
Klicka för större bild.
 
 
 
 
 

Antal kommentarer: 2

2022-01-17 09:18:25 - Ylva och Fanndi

Tack! (heart) Den här tävlingen var verkligen ett bra initiativ från rasklubben och jag tycker det är bra att det läggs ut filmer och bilder på arbetande och tränande lapska vallhundar på rasens sidor i sociala medier. Det är ni är bra på! Bilden på Runne är helt underbar! Precis så ska en hund se ut efter arbetsdagens slut :D

2022-01-17 14:48:23 - Marianne

(heart)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)