Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DET MAN INTE HAR I HUVUDET...

2016-01-11

söndagen återvände Husse och Matte till Ikea, dock inte för att köpa en ny hundkompis till Lapsktrion. Snarare : "det man inte har i huvudet får man ha i fötterna".

Före helgen var Husse och Matte och handlade en fåtölj och lite annat till Husses sovrum. Att de åxå skulle ha handlat hyllplan och konsoller till förrådsutrymmet som ändrats vid utbyggnaden fanns inte i huvudet då, så det fick bli ännu en rätt lång resa för att ta sig till Ikea i Barkarby.

Väl framme i butiken tog en lång vandring vid för att nå hörnet där hyllplan kunde köpas. Som avsett stannar man då till här och där och tittar på diverse saker man inte behöver. Inte bara tittar heller för den delen. Matte ville titta på färdiga gardiner då ett draperi skall dölja hyllplan och allt vad som kommer att förvaras helt öppet på dem och som Matte stod där och tittade och funderade kom ett par med en ung telning i barnvagn och gjorde detsamma. De pratade engelska med varandra, inget ovanligt med det. Men så började pappa prata med den lille i vagnen och då pratade han tyska. Mamma lade sig i samtalet och frågade telningen på svenska om det var så här han menade? Vad telningen svarade på för språk vet inte Matte då babyjoller för halvåriga människoknytt är tämligen internationellt. Tänk att få växa upp med tre språk parallellt! Vilken gåva! 

Husse och Matte fick tag i vad de behövde och som vanligt några småpryttlar till, en fin filt för en femtiolapp i fynhörnan i färg passande Husses nystylade rum. En glad överraskning var grönsaksbullar med bönor för femton spänn i stället för en korv med rätt okänt innehåll innan avfärd hemåt.

Husse och Matte är inga frekventa Ikeabesökare och hade anledning att på hemvägen snacka om en del innovativa förändringar. Som förälder med ett gäng ungar som skall ha mat i serveringar av olika slag är det ett helsike att få med allt på en bricka och samtidigt dra barnvagn och hålla reda på lösspringande kids! Här hade man små brickvagnar där föräldern kunde stapla många brickor. Smart! Mycket bättre än förr! Att sedan hela konceptet Ikea med en grabb i Småland som får hela världen att möblera och inreda svenskt är en saga för bra för att vara sann, är en historia för sig. Imponerande i sin helhet.

Husse och Matte kom hem, fikade och begav sig ut i snön. Husse tog hundarna på en promenad och Matte flyttade snö som fallit under förmiddagen. Nya byar från havet. I Barkarby var det gråslaskigt och många grader varmare, vilket fick det att bli tö, i skogen var det fortfarande rent vitt och julkortsvackert.

Mörkret föll och arbetet med hylluppsättning tog vid. Då upptäckte Husse och Matte att svarta skruvar hade de inte tillräckligt med....  Alltid är det något. Så Matte tog itu med matlagning och värmde goda grönsaksbullar i micron och pocherade ägg därtill. 

Ute hade det börjat blåsa och mera snö föll över skogen.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)