Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GALGHUMOR, bilder

2020-03-21

Fredag.

Som de två 70-pluspensionärer Matte och Husse är, behöver de hjälp med att få hem matkassar. För att ta sitt samhällsansvar och undvika sociala kontakter för undvikande av belastning av sjukvården. För undvikande av att tvinga någon att ta ställning till huruvida en respirator får användas eller ej. Eller om man över huvud taget skall få belasta sjukvården.

Mattes äldste son var ledig från jobbet och hade fått en digitial inköpslista. Han messade när han närmade sig och ett mycket trevligt möte med säkerhetsmarginal i sidvind kunde ske vid grinden! Matte fick ta emot två tunga matkassar och lite småsnack hanns med. Under samtalets gång tittade Matte ner och fick se något roligt! Ur den ena matkassen stack en humoristisk kapsyl upp med ett flin!

Galghumor kan behövas i tider som dessa! Matte var i Moskva en kort tid efter "Tjernobyl" och upplevde då det ena skämtet sjukare än det andra! Matte delar sonens humor - eller tvärtom! Ett synligt hat- humorobjekt stående framme i köket,  kan kanske behövas de dagar då livet nu blir krångligare än vanligt i många lägen.

Klicka för större bild. 

Dagen var solig till viss del och därmed relativt njutbar, trots endast ett par plusgrader och kall vind. Lapskflocken höll sig hemma och tillbringade dagen utomhus till stor del. Har man en trädgård finns det alltid att göra! Husse donade med ved i vedboden och Matte putsade ölandstokarna vid infarten och rensade ogräs. Hundarna njöt påtagligt av att ligga på den väldränerade slänten ner mot bäcken, där de hade utsikt över omgivningarna. Omgivna av nyutslagna krokusar och tuggande på varsitt tuggben hade de inget att klaga på!

Husse tog med dem på en skogspromenad där det var mer lä och mer lättgånget var det nu när vindfällena över stigen i backen upp mot berget kapats upp!

Matte lyssnar på radio för att vara informerad och hon läser Dagens Nyheter. Visst kan det stundtals bli för mycket information, men för lite information är definitivt inte bra. Var och en har ett ansvar att hålla sig underrättad om läget i landet och i viss mån i världen, för att kunna bidra till samhällets överlevnad så gott man kan. Att "spela Allan" och tro sig själv vara odödlig och uppfattningen att smittan inte kan döda unga har tydligen blivit ett problem. Annars skulle inte WHO nu behöva gå ut med en vädjan till världens alla unga att ta sitt ansvar i spridningen av pandemin! Det är inte bara för gamlingar viruset är farligt. Att en viss åldersgrupp skall hålla sig undan nu är för att inte hela befolkningen skall insjukna samtidigt! De yngre får tillgång till respiratorer och intensivvårdsplatser nu! Sedan blir det åldrsgruppen sjuttio plus som får ta över vårdplatserna. Om nu Matte och Husse skulle ha ett val vill de naturligtvis inte alls behöva söka vård, vare sig nu eller senare och gör därför sitt bästa för att inte alls, av någon anledning, behöva besöka en vårdinrättning. Men är man gammal så är man och får man en stroke så får man. Inte mycket vet vi om framtiden normalt. Än mindre nu.

Var rädda om er och varandra! Glöm inte skratta så snart ni finner minsta orsak att skratta! Ett gott skratt förlänger livet och förgyller vardagen!

Man är aldrig nöjd oavsett! Lika bra att skratta vad man än har och hur nöjd eller missnöjd man än är med vad man fått. Får man leva hinner man uppleva många stadier/storlekar längs vägen!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)