Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MÁNNUS VALPAR

2014-08-19

måndagen försökte Matte ta det lite lugnare med fysiska aktiviteter, då det blev lite mycket under helgen. Men det var lite svårt....  Matte är van att hålla igång och ser med fasa en tid med begränsade möjligheter därtill närma sig. Det gäller att inte ha för bråttom med att komma igång igen. Inte lyfta tungt..... Två veckor kvar till operation och fortfarande mycket som skall hinna göras innan. Matte älskar sin trädgård och vill ha allt klart inför hösten. Äpplena mognar på det lilla äppelträdet och vindruvorna ökar i omfång mot staketet. Syrénhortensiorna blommar magnifikt och lyser som gräddvita moln i skymningen! Höstflox i olika nyanser sprider väldoft i kvällningen. Kring lekstugan blommar rosor, luktärter och Klematis Jackmanni. Det har blivit den romantiska lilla hörna på tomten som Matte planerade. Här sitter hon gärna med en kaffemugg på den vita soffan mot väggen. Hundarna ligger också gärna här, i skuggan av Bukettapeln. Här skall Matte sitta och rehabilitera sig!

Matte fick besök under dagen och hundarna blev översvallande glada! Men det var inte för att umgås med dem besökaren var här. Mycket svårt för Aili att förstå! Det var ett proffessionellt besök av en hantverkare. Men han hade tid att klappa Aili en hel del, hundkille som han är. Lycklig Aili, som aldrig träffat honom tidigare. Lika social som sina släktingar.

Halvmorbror Mánnu har sex småttingar i Danmark som nu börjat stolpa omkring och leka med varandra! Lika gudomligt rörande söta som alla knytt! Någon av killarna såg ut att vara mycket lik far sin. Alla knytten växer så det knakar och ökar fint i vikt. Veterinären tittade förbi och gillade vad hon såg! En bra kombination vad det verkar och merparten av knytten kommer att flytta till Sverige. Tillverkade i Norge, födda i Danmark och växande upp i Sverige. Beresta  från start! En av dem kommer förhoppningsvis att få träffa sin far, farmor och sina övriga släktingar framöver. 

På kvällen tog Matte med hundarna på en långpromenad med moppen. Att moppepromenera är en acceptabel lösning på hundpromenadproblemet och cykelmotionerandet när Matte har svårt att gå och inte kan cykla. Husse klippte gräset under tiden. Men nog hade Matte gärna stavgått i full fart och fått känna sig fysiskt genomarbetad och trött! I stället far tankarna lite hit och dit under färden längs vägen. Hundarna har nu anpassat sig mycket väl till denna form av promenader.

Matte tänkte på den bekant som nyligen tog sig till stationen för färd till jobbet. Samma unga tjej som alltid gick framför honom, för att resa med samma tåg. Allitd iklädd extemt korta kjolar. När hon kom fram till bänken vid hållplatsen satte hon upp en fot och lutade sig kraftigt framåt och "fixade" något med skon. Rakt framför den efterföljande mannen. Därmed blottande hela den nakna rumpan! En stringtrosa döljer inte mycket och det var säkert inte meningen heller. Manliga exhibitionister lever ett tuffare liv. Där blir det liksom mer uppenbart. Den manlige bekantingen visste inte vart han skulle vända blicken. Blev generad. Samtidigt kom en annan man på cykel farande. Han valsade också med blicken och slutade i en rabatt med cykeln över sig......  En liten vardagshändelse som berättats för Matte, som hon mindes sittande där på passiv hundpromenad. 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)