Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ANLÄGGNINGSARBETARE

2015-06-30

Måndag.

Husse for iväg och hämtade en hyrd "padda" på 90 kilo för att jobba vidare med bädden, för att kunna lägga återanvända plattor framför ytterdörren. Matte jobbade vidare med dräneringen över gångvägen. Där mera kross skall spridas och packas ihop innan "paddan" lämnas tillbaka. När Matte var klar med dräneringsdiket, nerlagd slang och igenfyllt, började Matte klippa gräset med handjagaren. 

Ett välkommet avbrott blev det med fika när sonen tittade förbi i ett ärende. Fortfarande lånandes Mattes bil. Tunnelbana och buss funkar oftast väldigt bra, men inte när man är nyflyttad och behöver frakta saker hit och dit. Det är alltid något som skall skaffas, något som fattas. Det dyker upp vartefter.

Resten av dagen avslöste regnskurarna varandra och anläggningsarbetet gick lite stackato tyvärr. Aili var med och kollade "paddan" på nära håll till en början, men insåg snart att i dess närhet krävdes hörselskydd! Mattes gräsklippning gick så där. Vått tovigt gräs med handjagare var tungt. Väldigt tungt. Mattes naturgym. Men snyggt blev det och det var den drivande kraften. 

Hundarna glömdes inte bort. De fick promenera med både Matte och Husse under söndagen och även under måndagen. 

Med hyrda redskap vill det till att låta dem jobba och det blir i viss mån prio ett. Men hundarna är ute hela dagen och de är inte ensamma. Någon större nöd går det väl inte på dem. Även om ett dåligt samvete gnager lite....   

Under en hel dag ute på tomten kunde Husse och Matte konstatera att av alla de bilar som passerade förbi huset på raksträckan utanför, körde endast två förare i en hastighet som kunde vara 30 km/t. Alla andra bilar, en del mycket stora, passerade i ca 50 eller mer. I ett trettioskyltat bostadsområde. Cykelmatte kom som vanligt förbi med lös hund mitt i vägen och långt före cykeln. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)