Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HUNDARNA HÄNGDE MED HUSSE

2021-03-16

Måndag.

Förmiddagen var fin och hundarna var ute på tomten med Matte, som alltid hittar något att göra i trädgården. Vägtrumman under infarten behövde rensas ren från lite is, som stoppade flödet när snön smälte runt omkring.

Sedan fick Husse ta över, efter att ha skjutsat Matte till en femårskoll av av "innehållet". Samtidigt som man på radio rapporterade om ökad belastning på Danderyds sjukhus och inställda planerade undersökningar och operationer, för att frigöra personal. Smittspridningen ökar snabbt i länet och många behöver sjukhusvård, personalen räcker inte till. Som tur var skulle Matte till en specialistfilial utanför sjukhuset. Där var det väldigt öde i väntrummet och snabbt blev det Mattes tur. I rask följd kördes så slangar med kamera igenom Mattes innanmäte uppifrån och nerifrån och alla som gjort koloskopi och gastroskopi vet vad Matte menar. Matte drogades lätt för att göra jobbet för läkaren lättare. Hela Matte påverkades när det bara var tarmarna som behövde slappna av och då får man inte köra bil efter. Efter en dryg timme var Mattes inre kontrollerat och Husse och hundarna hämtade. Utan att ha ätit på ett dygn, bara druckit mängder, var det en väldigt trött Matte som klev in i bilen. Tacksam för att "i dessa tider" ändå ha fått sin kontrolltid enligt planen.

Modji och Aili hade tagits med på en promenad längs nya stigar, i väntan på att Matte skulle transporteras hem. De uppskattade mycket att få gå runt Ösbysjön i Djursholm där många andra hundpromenerar. En oas med insjö, skog och ridhus mitt i samhället intill Mattes barndomshem. Det känns fint att denna miljö fått vara opåverkad sedan samhället byggdes upp och blev en liten stad 1889. På marker som hört till släkten Banérs slott som nu är kommunalhus på orten, som ingår i Danderyds kommun. Lite historia. Några hundmöten på avstånd var de enda mötena och Modji och Aili hade massor med nya dofter att ta in under promenaden.

På hemvägen fick Matte äntligen lite mat i magen på Mc Donalds drive in och hoppades på att piggna till. Tillsammans med frisk luft med hundarna utomhus på tomten en stund blev det bättre. Men Matte kände sig ruggig och var trött och slocknade snabbt i fåtöljen i kvällningen. 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)