Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MATTE PÅ RYMMEN

2018-07-03

Måndag.

Förmiddagen var solig och mycket blåsig. Det verkar blåsa för jämnan! Kraftiga och byiga vindar, som stundtals får även de två Lapska att söka lä i skydd för byggnader eller buskar. Matte reste upp nerblåsta klängväxter och plockade lite här och där i trädgården i sällskap av hundarna. Sedan var det dags att ge sig av tillsammans med två grannar och de tre tanterna skulle ge sig ut till sjöss! Den årliga "tantkryssningen" med Rosella från Kapellskär skulle äga rum. Matte agerade reseledare och chaffis och undvek den gratisbuss som tidsmässigt förlänger resandet en hel del. Bor man nära hamnen så är det skönt komma dit med egen bil. 

Dagen till sjöss skulle enligt prognosen i förra veckan ha varit solig med tjugotvågradig värme! Många hade klätt sig därefter i och med att morgonen bådade gott. Lagom till incheckning slog vädret om och det mulnade på och vinden tilltog och blev iskall. Just som de tre tanterna slog sig ner vid matbordet i buffématsalen började regnet piska mot rutorna. Så var det med den prognosen! Inte någon på hela båten fann det attraktivt att sitta på akterdäck och njuta av underhållning och sippa på drinkar. Bandet flyttade till baren liksom några få danssugna. Tanttrion valde fika och shopping som aktivitet.

Resan var trivsam och lite gungig men inte obehagligt gungig. När Matte kom hem hade Husse och hundarna varit ute på en skogspromenad, men sedan hållit sig i stugan i det kyliga regnandet. Som var vått men inte mycket nog för att tränga ner i den törstande jorden tyvärr. När det nu ändå föll regn. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)