Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DET VAR VISST PINGST...

2017-06-05

Söndag.

Husse och Matte blir sannerligen dagvilla ibland! Ingen går till jobbet, lediga veckan runt. På väderrapporten stod "Pingstdagen".? Jamen då var det ju Pingstafton på lördagen! Annandag Pingst är bortrationaliserad och helgen bestod av en vanlig lördag och söndag och att det var Pingst gick Lapskflocken spårlöst förbi. Någon extra hänryckning kändes inte av tyvärr. Det hade kunnat bryta dagvillheten. Veckorna struktureras upp efter udda och jämna och varannan jämn. Sophämtning jämna fredagar och latrinhämtning varannan jämn måndag. Livet som pensionär har många ansikten och detta är ett.

Husse åkte iväg till golfbanan i sällskap med ung närstående och tränade lite med golfklubborna. Matte och hundarna höll sig hemmavid och väntade på besök av fiberförsäljare. En operatör hoppade av och en annan tog vid. Möjlighet att teckna avtal med ny operatör fanns åter. En kampanj återupptogs och Matte ville hänga med på tåget, för att ansluta stugan till fiber. Har man inte wc så kan man i alla fall ha fiber! Bra för framtiden kan tänka. Nästa ägare till huset en gång uppskattar nog detta.

Således valde Matte att hålla sig hemma för att inte missa chansen. Just som två prydliga killar fixat detta med Matte anlände Husse och fick ta del av informationen direkt från dem som var kunniga på området. Perfekt. Dessa prydliga unga män blev av någon egendomlig anledning oförtjänt våldsamt utskällda av de två yngre Lapska! Mor och dotter, Modji och Aili försökte överglänsa varandra och när Matte fick tyst på en skällde den andra etter värre! Vad som orsakade detta skällande när killarna dök upp utanför grinden, varken kunde eller kan Matte begripa. Två killar i vita skjortor som uppträdde mycket lugnt och väluppfostrat fick Modji och Aili att gå igång på alla cylindrar och att de larmade var väl en sak! Men när Matte tar över och säger "färdigt" då skall de VARA TYSTA! Överlämna till Matte och HÅLLA KÄFTEN! Det gjorde de inte. Däremot gjorde Násti det. Hon viftade på svansen och hälsade tyst och stilla på besökarna.

Matte tvingades ta de båda gaphalsarna i hampan och stänga in dem bakom glasdörren i uterummet, innan besökarna kunde släppas in på tomten. Modj och Aili var inte aggressiva på något vis! De var bara fullständigt ouppfostrade. Pinsamt jobbiga hundar. Typ.

Matte skämdes. Men väl inne i stugan mottogs fiberförsäljarna mycket tyst, lugnt och stilla av hela Lapskflocken. Aili flörtade hej vilt med en av dem och ville nog bra gärna komma upp i knät.

Att vara hundägare kan understundom vara rätt frustrerande. Modji var helt allmänt väldigt vaktig hela denna dag med många som passerade på vägen. Okända hundar kom förbi. En jättelik ung Grand Danois väckte känslor. Mattes åsikter om Modjis lätthet till skall denna dag, ignorerade Modji fullständigt. Suck.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)