Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TRÖTTBLÅST

2015-05-23

fredagen tog Matte med sig hundarna och for iväg och ordnade en överraskning åt en person. Som förhoppningsvis nu blir ännu mer nyfiken ..........

Därefter gick färden till Åkersberga Växtförsäljning för några kompletteringsköp och studier av lämpligt träd att plantera framför huset. Där det nu ser oerhört tomt ut i luftrummet efter de två femtioåriga granarna, som är uppkapade som ved. Hundarna hade fullt upp, där de låg utanför i bilen! Många var det som besökte butiken och många hade hundar med sig. Lite nerdragna rutor och lite öppen backlucka förde in mängder med intryck och Aili låg med nosen tätt intill gallergrinden och insöp miljön. I bilen bredvid, med öppen lucka, fanns två söta små trasselsuddar. Hem kom sedan Matte med en raparberplanta, två bolltistlar och en honungsros. 

Vinden var iskall, kraftig och byig och på växtförsäljningen blåste stora plantor ständigt omkull i kastvindarna! Det var många bilar på parkeringen, men förvånansvärt få kunder ute i blåsten. De fikade och shoppade i inomhusregionerna. Även Matte syndade med en Prinsessbakelse efter strikt undvikande av sötsaker en tid, med lyckat resultat. Märkligt nog var den alldeles för söt!? Smaksinnet har vant sig av vid så söta saker med en kost utan kakor och godis och med små portioner nyttig mat. Men det är nog dessvärre inget bestående tillstånd och går snabbt att vänja sig vid igen!

Även hemmavid blåste det isande kallt och hundarna höll sig helst nära huset och undvek gräsmattan, där vinden låg rakt på utmed vägen. Aili följde nyfiket med när Matte planterade rabarber intill krusbärsbusken, men höll sig sedan mer i lä. Matte hade jobb att utföra, blåst eller inte blåst. Gräset måste klippas och alla lysande maskrosor måste fimpas! Men när Matte kom med gräsklipparen bockade de bara och lade sig platt efter marken på blötsladdriga stjälkar efter allt regnande. Marken var fortfarande blöt och lerig. För motionens skull valde Matte åter handgräsklipparen. Några raka vändor blev det inte då även gräset vek sig vartefter. Tradig klippning med trixande och fixande och böjande sig för manuella ingrepp då och då när sinnet rann  på och maskrosorna var klistrade efter markenl. Hela tiden blåste det och blåste och för att slippa ha håret klistrat i det svettiga ansiktet drog Matte på sig en keps. Tog Matte av sig bet vinden iskallt i ryggen. Tog hon på sig svettades hon. Matte kämpade på med sin antika gräsklippare. Husse tog med hundarna på en behaglig skogsrunda i lä av stora träd.

När Husse och hundarna kom hem var Matte klar. När Matte vände sig om och genomsvettig skulle beundra sin nyklippta gräsmatta, stod maskrosarmén i stram givakt och hånlog.....

Genomblåst, frusen och svettig gjorde Matte sedan kväll och var trots allt nöjd med att jobbet var gjort. Nöjd med att kroppen åter orkade med hårt kroppsarbete.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)