Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TIDIG BADDEBUT

2020-04-18

Fredag.

Dagen var till en början solig och Matte insåg att här gällde det att komma iväg på hundpromenad innan moln och blötsnö skulle ta över under eftermiddagen. Stegen styrde mot grannbyn - det intilliggande fritidshusområdet med många permanentboende även där. En trevlig promenadrunda är längs sjön mellan de båda områdena, som ligger mellan tre badvänliga skogssjöar utan strandnära bebyggelse. Samt genom båda områdena och på tvärs mellan dem via en gammal traktorväg, i kanten av betesmark intill gården med hästar. Nyttjad av många och många hundar promenerar här. Många tillfällen till doftupplevelser för de båda Lapskdamerna blir det således!

Sjön Hoven närmast Lapskreviret (500 m. hemifrån) är helt rund och femhundra meter tvärs över. Den ligger omgiven av skog och klippor och skärgårdskänslan är stor. I grannbyn Älgeby finns en badstrand med brygga och här passade Matte på att stanna upp för hundlek med fototillfällen i det soliga och blåsiga vädret. Bryggan är flytande och i den kraftiga vinden gungade den och ryckte i förtöjningarna! Modji och Aili släpptes lösa och rusade direkt längst ut på bryggan, för att på så nära håll som möjligt kunna studera de många skrattmåsarna. Med fyra fötter stod de stadigt på det rörliga underlaget, vilket inte Matte gjorde. När vinden dessutom tog tag och försökte få Matte att ta snedsteg. Från knäsittande fotande till upprättstående kändes sträckan oroväckande lång....  Men Matte fixade det och klarade sig tillbaka till stranden stående upprätt, om än inte så stadigt. Ibland får man offra sig för konsten!

Bilderna säger mer än ord och tiden vid sjön med hundarna var en lisa för själen. Matte ensam med hundarna med den iskalla nordanvinden och solskenet. Lycka!

Var rädda om er och varandra och håll avstånd!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)