Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

UTLÅNADE HUNDAR

2016-06-01

Tisdag.

Snickarna fortsatte sitt arbete med verandan, som nu är helt öppen utan vare sig fönster eller dörr, vilket passar fint för luftighet i den rådande väderleken med 25 grader och sol! Men när regnet öser ner blir det fint att kunna stänga till! För att åter kunna öppna upp till hälften när solen tittar fram. Skjutbara glasluckor gör verandan betydligt mer användbar när man inte får ett hett växthus på sommaren. Nu sattes alla reglar som skall hålla luckorna och man börjar se hur det kommer att se ut. Ett nytt och lite mindre trappsteg än tidigare snickrades till ytterdörren från verandagolvet. För Matte har det varit bra att tvingas koncentrera sig på detta nya bygge den senaste tiden. Som byggbas och arkitekt har detta varit en skapande process och Matte funderar på vad som skall skapas härnäst....  Först byggdes en vedbod av Matte och Husse själva, sedan glasrummet som blev matplats i det lilla arbetsköket. Manskapsboden/snickarboden kläddes in med panel och fick ett husutseende. En trädgård har vuxit fram på det som bara var en gräsmatta, en ek och två jättegranar. Så blev det ett nytt sovrum och en ny altan, medförande en ny trapp och nu är snart ombyggnaden av verandan klar och den nya rabatten skall fullbordas med tillbakaflyttande av växter. En hel del målning återstår då det nya rummet endast är grundmålat. Målningen är Husses jobb. Han älskar att måla! Matte står för konstruktionerna. Kul jobb!

Mitt på dagen hade Matte stämt träff på golfklubben med yngste sonen med sambo för lunch. Färden gick sedan hem till skogen och paret lånade Modji och Aili för en längre skogspromenad runt sjön. Násti flåsade i värmen och placerade sig i köket mitt i huset, där hon låg i behagligt korsdrag med öppna dörrar/fönster i alla väderstreck. Hon blev mycket besviken dock, när hon såg Modji och Aili kopplas och traska ut genom grinden. Hon stod ensam kvar och tittade långt efter dem! Násti fick strax efter gå en kortare rastningsrunda med Matte, vilket passade den äldre damen bättre i sommarvärmen. Násti alltså. Matte tror sig nog om att orka aningen mer ännu en tid.

Så småningom kom kvartetten tillbaka och det hann bli en snabbfika i parasollskugga på altanen. Snickaren gjorde kväll och överlämnade till Husse och Matte att måla nyisatta reglar, innan insättande av glasluckorna. Sonen med sambon begav sig hemåt, nöjda med sin dag i sällskap med hundarna på sjönära skogspromenad.

Husse städade virkesspill från dagens arbete på verandan och Matte klippte huvudet av en hoper sniglar. De tre Lapska njöt av den fallande temperaturen, utsträckta på ny trapp och altan med god utsikt över nejden! De förefaller vara mycket nöjda med nybygget!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)