Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MATTE SOM TRUMP...

2019-09-04

Tisdag.

Detta handlar inte alls om hundarna. Bara om hur det kan gå när en klåpare till frissa gör bort sig.

Matte hade beställt tid hos frissan för att äntligen få håret tillsnyggat efter sommaren. Senaste besöket gjordes någon gång före Midsommar och valparnas ankomst. Den tidigare ägaren av salongen där Matte gått i många år har sålt och gått i pension. Men en duktig tjej tog sig an håret vid det senaste besöket och Matte var nöjd. Nu råkade det vara så att hon var ledig och någon annan skulle klippa Matte och snygga till lite där tidigare blekta slingor vuxit ut. Inget annat skulle göras.

Matte förklarade mycket noga hur hon ville ha det och trodde att man var överens. 

Tjejen började med att smeta in klegg i hårbotten och Matte trodde att det var för att få bort den mörkare utväxten i slingorna. Så som överenskommelsen/beställningen var. Sedan blev det klegg noga ingnuggat överallt och plastfolie på. Matte läste på i sin tidning och drack lite kaffe. Dags för shamponering och Matte fick sedan se sig själv i spegeln! Orange hår!? Tjejen skrattade och pekade på lamporna och menade att det var belysningen! Inte orange hår! Hon började klippa och klippte raskt av väldigt mycket utan att Matte tillfrågades om längd bak eller någon annanstans. Vips så var Matte kortsnaggad..... Typ herrfrisyr. Fort som fan gick klippningen! Matte presenterades snabbt resultatet och tjejen var jättenöjd och tyckte färgen var fin.

??????????????????????????????????????????

"Men det är ju orange!" 

"Nej då! Kom med till dörren så får du se i dagsljus!" Där framför ytterdörren i solljuset framför ett flertal kunder stod nu Matte och såg ut som Donald Trump!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Men mycket korthårigare. En snaggad Trump.

Matte insisterade på att allt gjordes om och ifrågasatte varför hela håret färgats! Det var aldrig avtalat! Jodå. En irriterad frissa skulle snabbfixa håret till en mindre orange och ljusare färgton. På två röda vid handfatet fixades detta. Enligt frissan. Ny uppvisning av den fina färgen framför kunder och i solljus. Nu var håret bara ljusare orange! Längden gick ju inte att göra något åt.

Nu var Matte så tillintetgjord över hur hennes hår misshandlats att hon bara ville därifrån! Få en mössa på skallen fort som sjutton! Kostnaden för att få håret förstört skulle betalas och för att få se ut som Trump i skallen skulle Matte betala tusen spänn.

Matte flydde ut i Vallentuna Centrum och handlade vad som skulle handlas.

Matte anlände hem och möttes på tomten av Husse som var nyfiken på resultatet

Då fick Matte ett utbrott. Då pyste det över totalt. "Ja det är orange!" Bekräftade Husse. Hundarna tog betäckning och gick in i stugan när Matte exploderade.

En Matte som kan beskrivas som en punkare eller en jävligt töntig tant till utseendet numera. Eller som Donald Trump.

För att lägga energin på något mer konstruktivt än att explodera och deppa ihop tog sig Matte sedan an sina hundar. De fick båda en tandkontroll och Matte skrapade bort tandsten på dem båda. Något som legat efter under valptiden. De sköter sig båda jättefint och ligger helt stilla och att få tandsten borttagen är tydligen betydligt mindre obehagligt, än att få klorna klippta redan i ung ålder. Matte tog sig även an Ailis klor och filade med fotfilen. Modji får vänta då Mattes rygg behövde vila. 

Lugnare men inte mindre arg ringde Matte sedan upp frissan och krävde åtgärder. Matte hade aldrig bett om att få håret färgat!!!! Men nu var gjort gjort och då skulle åtminstone färgen vara någon annan. Matte har aldrig någonsin tidigare färgat sitt hår.

Svart borde väl inte kunna misslyckas? 

Vad det de facto blir i slutändan står skrivet i stjärnorna.

Matte var sannerligen inte glad åt det som skett.

Antal kommentarer: 1

2019-09-04 10:34:49 - Eva

Det är tur du har humor. Vi håller tummar och tassar att det blir bättre idag. (inlove)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)