Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SNODJI SÖKER SNOK

2013-05-06

Familjen for till landet på söndagen. Från den västra kanten på en skog till den östra. Hemifrån en bit in från kusten och ut till kusten. Till stugan i Vettershaga.

Hundarna fick en dag på en större tomt och solen sken och Husse och Matte klippte och sågade vidare. Fällda träd måste bort på ett eller annat sätt. Alla dörrar stod öppna för insläppande av varmluft. Hundarna fick full frihet att göra vad de ville. Vilket innebar ett skrotande runt omkring på tomten under en längre stund. Násti slog sig sedan till ro och flyttade sig med solen och den stigande temperaturen. Modji vandrade. På väg till något eller från något. I en ständig rörelse. Korta stunder vilade hon benen, men som den vakthund hon är ville hon ha koll. Full koll! Vilka djur hade vistats i reviret sedan sist? Vilka fanns ute på hygget intill? I luften fanns en Ormvråk, men den brydde sig inte Modji om. Havsörnsparet som häckar i närheten sågs inte till. Hela tomten var en nyutslagen vitsippsbacke med inslag av en och annan blåsippa. Modji gjorde sig bra där hon strövade genom fält av vitsippor!

Mot slutet av arbetsdagen hörde Modji ett ljud under högen med nerrivna takbrädor. Násti uppmärksammade snabbt att Modji hittat något och anslöt. Hon som såg ut att sova djupt! Båda hundarna var mycket ivriga och Matte blev orolig för huggorm. Ovetande om vilka djur som kan finnas här, där det står tomt för det mesta. Men Matte kunde inget upptäcka och Násti tröttnade. Dock inte Modji. Hon gjorde som hemma. Satte sig intill och var mycket uppmärksam. Den som var under brädorna kunde väl få vara där, men Modji ville absolut inte missa när den som var under brädorna tänkte lämna brädhögen!

Innan hundarna äntrade bilen för hemfärd körde de en kort fotbollsmatch med Husse på gårdstunet. Násti är pigg och glad och sig själv igen. Busa med Husse är kul!

Dessvärre måste Modji följa med familjen hem och fick lämna brädhögen åt sitt öde. Men hemma vid bäcken hade ju ingen haft koll under dagen. Båda hundarna rusade dit för att söka snok. Násti övergav denna syssla när det skramlade i fodertunnan. Modji gav sig den på att lokalisera snoken och sökte noga av varenda sten längs bäckfåran. Hon vet att snoken brukar vistas där. Men en snopen Snodji utan snok fick lov att inse att snoken befann sig annorstädes denna kväll.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)