Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TORPTUR

2013-09-27

Torsdagen var en solig och blåsig höstdag med klar luft och träd skiftande i höstfärger. Tjusigt! En dag som passade utmärkt för att "överlämna" 80-årspresenten till en god gammal vän.

Matte och hundarna bjöd på en tur till torpet, med lunch på väg dit. Nu var nya tak lagda på alla byggnaderna och allt skräp efter olika byggprojekt och trädfällningar var undanforslat. Fint var det! Hundarna uppskattade att få vistas i frihet på den stora och inhägnade tomten och de uppskattade väldigt mycket när det fikades på den nybyggda altanen och wienerbrödsfnas spreds kring fikabordet. Efter husesyn och avkoppling i höstsolen på altanen, gick sällskapet på en liten promenad i omgivningarna. Hundarna fick vara lösa och uppförde sig väl.

Färden hem gick via bykärnan i Vettershaga och ner till bryggorna. Men strax innan bryggorna tog det stopp. Ett gigantiskt timmerlass höll på att lastas och vägen var totalblockerad. Det blev till att backa. Ett gott stycke till närmaste infart. Efterkommande bilar såg inte runt timmervältan och fortsatte. Varpå även de upptäckte hindret på vägen. Lite rörigt blev det.

Hundarna hann få lite tid hemma på tomten i solskenet, innan det blev dags att dra sig inomhus, men dessförinnan tog Husse med sig hundarna på en promenad och Matte plockade in tvätten som blåst torr i höstvindarna.

Hundarna bredde ut sig framför brasan och nog känns det att det finns liv i Modjis mage.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)