Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

NÄR ÄR MAN VEM?

2016-01-27

Tisdagen bjöd på allt annat än stämningsfullt väder! Nu var det fyra plusgrader och snön förvandlades raskt till is på alla trampade och körda ytor. Snorhalt, glashalt eller såphalt. Vilket som passade bra för att beskriva hur det såg ut utanför dörren! Matte halkade för flera veckor sedan och har fortfarande ont i och besvär med sin högerhand. Det finns många små ben som kan gå av har så skett tar det tid att läka. Matte fegade ur totalt och höll sig inomhus en stor del av dagen. Såg genom fönstret hur det töade undan rätt snabbt, men det var mycket snö innan. 

Inget ont som inte har något gott med sig. Hundarna kunde släppas ut på egen hand på tomten och Matte fick ogjorda saker avklarade i stugan!

På sena eftermiddagen dristade sig Matte till att med Icebugs på fötterna, ta med hundarna på en kort promenad längs den isiga vägen. Lite nervkittlande blev det med de nu kraftigt fasade vägkanterna som var isbelagda! Det lutade betänkligt och mycket instabilt ner mot de djupa dikena....  Matte gick försiktigt med tre koppel i en hand och balansereda likt en lindanserska, inga likheter i övrigt, längs vägkanten. Högerarmen var balansstång! Lapsktrion med Matte förankrad i snörena baköver tog sig hem utan fall. Halkolyckor bland äldre är uppenbarligen så kostsamma för samhället att vissa kommuner delar ut gratis broddar till alla Friherrar och Friherrinnor! Man skall vara rädd om sina gubbar och kärringar! Icebugs är snäppet bättre tycker Matte, som förvisso äger broddar som hon inte har fått gratis av Vallentuna Kommun.

Om en person har en post i en kommunstyrelse, är fritidspolitiker och som privatperson gör reklam för /framhåller en kompis i sociala medier för att denna kompis skall få en ekonomisk fördel vid en upphandling, torde detta inte vara förenligt med det officiella uppdraget. Om en person har en post i en kommunstyrelse och som privatperson gör reklam för/framhåller en egen produkt vid en upphandling, för egen ekonomisk vinning,  torde detta inte vara förenligt med det officiella uppdraget. Hur är det inom föreningslivet? Var går gränsen mellan ett officiellt uppdrag på fritiden och privatpersonen? Fritidspolitiker och andra har det inte lätt med gränsdragningen alla gånger. När är man vem?

Antal kommentarer: 1

2016-01-27 11:15:04 - Anneli

Ja det kan man verkligen fråga sig;)
Vart går gränsen?
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)