Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GOLLI

2017-05-25

Gátchis Guz-Golli 14.4.2003 - 24.5.2017

Klicka för större bilder

Golli har gått över regnbågsbron till hundarnas himmel. Han har fått somna in i samråd med veterinären. Gollis kropp hade gradvis kroknat den sista tiden och en svaghet och trötthet blev ett akut tillstånd. Inget val fanns längre. 

Golli var den förstfödde i kullen. Den första kullen som Matte hade. Golli var den första nyfödda valp som Matte någonsin sett. Båda föräldrarna var svarta och så födde Gázzi en valp som var allt annat än svart!? Matte fattade ingenting. Hade just då inte en tanke på fadern Bonjos gula/vita släktingar. Anlag för gul färg både här och där. Var fosterhinnor alltid gula? Föddes de gula för att sedan bli svarta? Tusen tankar for genom Mattes huvud! Som bara sett svarta lamm födas och de var svarta från det att de föddes fram....  Men Golli var gul. Eller snarare vitgul. Visade det sig när nästa valp föddes fram. En aprikosfärgad tikvalp - Rassi! Matte har haft pudel och de kan vara aprikosfärgade. Skulle Gázzi bara få gula valpar?? Det är inte lätt att vara nybörjare och att Matte skulle bli hunduppfödare var aldrig någonsin tanken. Så föddes en svart kille som försvann under Gázzis svans. Det hördes bara ett "slurp" men ingen valp syntes? Men där intryckt under svansen låg en svart kille - Ailu (Goz-Jorri) och kvar var en brun tik - Násti. Henne fick Matte massera fram som när man tömmer en tandkrämstub. Det blev en färgglad kull, denna Mattes första valpkull och Golli var först ut av dem alla. 

Ett stort tack till hans familj som gett honom ett långt och fint liv! Som tagit honom väl tillvara och låtit honom känna sig som en älskad familjemedlem och "lekkamrat"!

Antal kommentarer: 1

2017-05-26 15:09:19 - Anneli m flock

(heart). 14 år hoppas jag vår äldsta hund minst ska bli ... Har haft lite otur med mina tidigare följeslagare ...Många fina jyckar har vandrat över regnbågsbron. Hoppas att träffa dem när man själv vandrar över dit .
Tasskram
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)