Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LAGTÄVLINGEN PÅ YOUTUBE

2018-10-24

 

En film som visar olika stationer på lagtävlingen är utlagd på Youtube. En kort sekvens visar Matte när hon med hjälp av Aili söker "amunition" på en badmintonplan. I smala stråk skulle man gå och i några av alla små "mullvadshögar" av sand låg det ammunition. Man skulle märka ut funnen amunition med flaggor. Man jobbade i ljuset av pannlampor och Matte lyckades trassla in badmintonnätet i sin pannlampa....  Hur många rätt Aili hade vet inte Matte. Men till slut blev Aili så taggad att hon satte tassen innanför avspärrningen för att markera tydligt och då "dog"hon. Varefter hon ersattes av sin mamma Modji.

I en annan sekvens, på en annan station, ses träningskompisen Lapska Kirou (svart) springa bredvid skrindan, när hans lagkompis Schäfertiken transporteras.

Det är snabba sekvenser från många av de stationer som lagen arbetade på med sök, omhändertagande och sjukvård för både människor och hundar. Hundar lyfts upp och ner och det söks under golv och på höskullar och vindar. För maximal upplevelse får man nog titta på den korta filmen flera gånger! Då först förstår man riktigt vad som krävdes av hundar och förare.

En mängd foton finns också utlagda från tävlingen. Här syns flera Lapska Vallhundar. Längst ner kan man se fina bilder på Nemo!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)