Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

KVAVT, FUKTIGT, FÖR VARMT! foto

2024-06-29

I två dagar har flocken fört en mer eller mindre vegeterande tillvaro. Passivitetsträning för alla. På torsdagen gjorde lite vind utomhusvistelse möjlig - så länge man befann sig i skuggan. Icke förty var det drygt trettio grader och alldeles för varmt i skuggan hela eftermiddagen. Husets framsida vetter mot väster och solen ligger på helt fritt. Hundarna fick en rätt lång promenad i hyfsat tempo med Matte på torsdagskvällen.

Fredag.

Tjugo grader redan klockan åtta på morgonen. Det var aldrig svalare än så under natten. På morgonen och förmiddagen gick det att vara utomhus och få något gjort. Matte beskar vinrankan som ser ut att ge en bra skörd av den blå druvan Zilga (estnisk staketdruva).  Temperaturen bara steg och steg och kulminerade mitt på dagen, när termometern kröp upp mot trettiotvå grader i skuggan på norrgaveln. Det var helt vindstilla, det var kvavt, det var fuktigt och det var plågsamt varmt, när ett väderomslag väntades till kvällen.

Dagen tillbringades till stor del inomhus där luftpumpens AC gjorde tillvaron behaglig - inte bara uthärdlig. Alla fönster var stängda och alla mörkläggningsgardiner var nerdragna. Solen stekte det lilla huset i enplan med plåttak.

För att inte bli stillasittande en hel dag gick Matte ut med hundarna med jämna mellanrum och gick ett varv runt gräsmattan och sedan direkt in igen. Husse var på Friskis och Svettis och bastade!? När han kom hem slog han sig ner i skuggan på altanen och både Aili och Dima ville vara kvar ute med Husse, när Matte gick in i stugan.

Matte undrade om resten av hennes flock var riktigt klok, när hon kollat termometern i sitt sovrum.

Klicka för större bild.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)