Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

VÄNTAN

2015-06-06

Fredagen blev en dag av väntan hemma. Grävaren ville inte diskutera fortsatt arbete per telefon utan på plats. Matte hade lovat vara hemma på fredagen. På plats för planering. Gick inte iväg med hundarna utom synhåll. Väntade och väntade. På att någon skulle komma eller ringa om någon inte kunde komma. Fixade lite här och där i trädgården och inomhus. Solen sken och hundarna började dra sig till skuggan. Första sommardagen med sol, tjugo grader och väldigt blåsigt förvisso, men inte iskall vind. En kompis tittade förbi och gav lite råd angående fortsatt arbete kring bygget. Ingen grävare.

Husse slutade tidigt och på sena eftermiddagen gav familjen upp väntandet och begav sig till Biltema i Norrtälje för viktiga inköp. Fortsätter jobba själva med gräv och grus. Byggfirman hörde av sig. Ingen byggstart förrän i augusti-september. Hantverkare kan välja och vraka bland jobben som det ser ut, med hotande sänkt rotavdrag.

Hemkomna från shoppingturen tog Husse itu med att knacka hål i en mur för ventilation under huset. Med närgånget sällskap av Inspektorskan! Husse borrade små hål på rad och Aili ville kolla varje hål ordentligt! Borrmaskinen av magnummodell var inte avskräckande. Aili måste flyttas på. Då ville Aili sitta i Husses knä. Han satt ju så bra på marken! Men när Matte tog fram den gamla kroppsdrivna gräsklipparen måste Inspektorskan kolla den så att den klippte ordentligt! In med nosen bland knivarna, vilket Matte tyckte var lite väl noga kontrollerat och för undvikande av att förvandla Aili till en kortnosad Lapsk, fick hon inspektera en stillastående gräsklippare. Sedan höll hon avsståndet och kollade en stund att skärpan var god och att Matte klippte som hon skulle. Husse var kollad och Matte var kollad. Aili kunde hoppa upp och lägga sig på den uppgrävda stora stenen som placerats på gårdstunet. En ny favoritplats.

Kvällen var behagligt ljum och när Matte plockade in torr utomhustorkad tvätt, tog Husse en promenad med Hundarna. Allt gräs var nyklippt, det doftade gott och koltrasten sjöng för Matte. Som insåg att grusgropen kommer ligga öppen i sommar och pyntade lite med blommor i en stor kruka. Man får gilla läget ibland.

Kvällning med knott och ännu hade ingen grävare hört av sig angående fortsatt arbete. Familjen gjorde kväll.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)