Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ALLHELGONAAFTON

2015-11-01

Lördag.

Ännu en fin höstdag med sol och milda vindar. Åtta grader under dagen och rent ljuvligt! Ekens löv singlade ner och fyllde den nu på konstlad väg (tillåtet?) i stort sett tömda bäckfåran. Mindre ljuvligt. Hur kratta där? Från tvärs över vägen doftade det från rökningen av renkött och hundarna satte nosarna högt och drog in doften! Husse skogspromenerade med hundarna och Matte donade i trädgården. Förberedde för att snickarna kommer vecka 46. Försöker våga tro på detta. Den som tappat sina viktiga husköpdokument skulle komma förbi och hämta dem på förmiddagen. Varför Matte höll sig tillgänglig. Så viktiga var dessa papper uppenbarligen inte, då ingen kom?

På eftermiddagen lämnades hundarna hemma och Husse och Matte begav sig till Djursholms mycket vackra begravningsplats för att sammanstråla med Mattes söner. Två gravar skulle smyckas och det kändes sorgligt att se den tomma plats på en gravsten som nästa år kommer att vara ifylld. En stilla stund blev det här när ljus tändes och krans lades ner. En familjegrav med alla samlade. Nästa familjegrav besöktes nyligen när Matte och Syrran firade sin Mors hundraårsdag. Nu var besökarna flera. Minneslunden besöktes också och under tiden sänkte sig mörkret och alla mängder av ljus framträdde så vackert i skogsbacken. Stilla samtal och minnen.

Samvaron avslutades med middag på trevligt matställe vid Djursholms torg nere vid Värtan.

Hem kom Husse och Matte och hundarna blev glada. Kaffe och tårtbit väntade framför brasan.

Då dök husköparen upp och ville hämta sina på okänt sätt tappade papper...  Presenterades sig genom att berätta att hon de senaste åren jobbat hemma 24/7 ? Ett begrepp som Matte förknippar med vårdrelaterade sammanhang. Hur mycket vård som erbjuds på olika boenden. Hur jobbar man hemma 24/7 ? Matte kände sig rätt korkad. Fattade inte. Vågade inte fråga. Arbetslös? 

Den stilla känslan inombords från den fina eftermiddagen, var som bortblåst efter det oväntade och abrupta besöket, av en för familjen okänd person denna helgdagsafton. För vilken detta var vilken kväll som helst. Mitt i flytten.

Man tänker så olika.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)