Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

EN OFFENTLIG URSÄKT

2017-11-24

Ett enda namn återkommer gång efter gång efter gång på nyheterna sedan torsdagkvällen! Roger Mogert - kultur och stadsbyggnadsråd. Som oväntat avgått på grund av anklagelser om maktmissbruk! Han har offentligt bett om ursäkt.

Matte tackar så väldigt mycket, men han är inte förlåten! Matte undrar hur många av dem han utsatt för översitteri och maktmissbruk som är beredda att fölåta honom. Under 24 år var Matte som ensamstående med två barn hyresgäst på en mycket gammal gård ägd av Stockholms Stad. Under ett antal år var Roger Mogert, i början av sin karrär, anställd för att sköta stadens fastigheter med tillhörande hyresgäster. En uppgift han inte hade kompetens för. Han visste inte mycket om hur ett hus från 1700-talet skall vårdas och han visste inte ett skvatt om hur man uppför sig mot sina hyresgäster! Många tårar har Matte gråtit på grund av Roger Mogert och hans sätt att utnyttja sin position som hyresvärd kontra hyresgäster, där han kunde skrämmas och hota med vräkning. Hånfull och insinuant. Så skönt när hut går hem, men han skulle ha stoppats för många år sedan.

Skrämmande många på höga poster visar sig ha både gamla och färska lik i garderoberna! Från mumier till knappt avlidna. De har klättrat upp till sina positioner på lik! Ofta kvinnliga lik, men även manliga. Härskar och förtryckarmentalitet och fasoner som tagit dem skyhögt och man har vetat och översett med regelrätta övergrepp, både fysiska och psykiska i decennier!

På kommunal nivå har kommunens bygglovsenhet fått många att ta tillbaka sina handlingar och avbryta sina planer på tillbyggnader enligt Attefallslagen. Endast på grund av det avvisande och otrevliga bemötande de fått, när de presenterat sina planer för kommunen. De har blivit hånade och ifrågasatta. Matte var ytterst nära att göra detsamma, men lyckades bita ihop och fullfölja. Här är det inte män, utan kvinnor som utövar maktmissbruk och gör sitt bästa för att få kommuninnevånarna att känna sig korkade och mycket små och betydelselösa. Öppet hånfullt har de bemött kommunens invånare. Vilka betalar tjänstemännens löner med skattepengarna.

Trakasserier och härskartekniker är nog tämligen utbredda på alla nivåer och inom alla branscher. Ett etablerat system i samhället vad det verkar, i spåren av #metoo. Men nu får det vara nog.

Sexton år gammal och nybliven hundägare fick Matte höra att det var människor i behov av makt som skaffade hund. För att "ha någon att bestämma över!"

Vad säger ni om det?

Modji och Aili fick bestämma själva helt och hållet under torsdagen, då regnet ömsom vräkte ner och ömsom strilade ner. Hela dagen. I kombination med hårda och byiga vindar. Hundarna ville gå ut och gå på toa, men sedan hade de väldigt bråttom in igen!

De fick precis som de ville hela dagen. Mys framför brasan och korta toabesök ute.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)