Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

EN SOMMARDAG

2013-07-18

Onsdag.

Onsdagarna är alltid träningsdagar. Men inte denna onsdag. Det är sommar och semester och många är bortresta. När det visade sig att Husse och Matte hittat på allt möjligt annat denna sista semestervecka och det endast skulle bli familjen och en Nástison på träningen, beslöt familjen att ställa in träningen. Det sker annars i pricip bara när det råder snökaos på vägarna. Förlåt E.

Husse var ambitiös och städade ur sin bil och höll ett öga på hundarna på  tomten. Matte tog med sig en kompis och for till torpet med trevliga stopp på vägen. Vid Loppisen och Mathildas trädgård. Tack för den trevliga måltiden bland blommor, höns, kaniner och finkar! Vid torpet gjordes bara ett kortare stopp för "besiktning". Som för de flesta blev det en överraskning att 28 kvm kan rymma: hall, vardagsrum, glasveranda/matrum, kök och sovrum.

Innan middagen tog Husse en skogspromenad med hundarna och blåbären lockar till många stopp. Senare på kvällen tog Matte med hundarna på en cykeltur. Svalare då. Det blev inte så långt, men i mycket god fart. Hundarna var inte flåsiga när de kom hem igen, utan fortsatte med sitt avbrutna benknotegnagande på gräsmattan. Det gäller att hålla koll på återhämtningstiden för att veta något om konditionen. I en artikel i Hundsport nyligen som handlade om den åldrande hunden, betonades vikten av mycket motion. För att hålla kroppen igång. För dem som för oss. För att vi skall få njuta av livet längre och friskare.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)