Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SLK ÖSTRA

2012-09-15

lördagen arrangerade Svenska Lapphundklubbens östra distrikt sin årliga utställning i Rimbo. Solen sken och Husse och Matte tog med Gázzi för att gå på utställning och bara titta. Samt LUKTA! Gázzi luktade sig fram i sakta mak och njöt i stora drag av utflykten på egen tass med Husse och Matte! Många Finska Lapphundar och Svenska Lapphundar var anmälda. Men bara en dryg handfull Lapska. Sju plus två senkomna anmälningar. Enligt vad Matte kunde få ihop det till. En av killarna var Nástisonen Epic. Gátchis Átjájuoksa Adja.

Ungkillen visade upp sig fint och hanterade den noggranna pälskontrollen, mätningen och tandkontrollen med balanserat lugn. Han ställde upp sig snyggt. Domaren gav honom ett Very Good samt en rättvis och bra kritik. Dömde gjorde Nina Karlsdotter. Epic fyllde ett år i början av juni och behöver växa till sig och få massa, samt påskjut i steget. Lapska mognar sent och varken grabbens mamma eller mormor var färdigvuxna innan de fyllde fyra år. Men det är lite olika i olika kullar. Nástis andra kull - Juoksanástekullen, har till 3/4-delar  championerat sig redan vid dryga två år.

Gázzi kopplade av och kollade in en del hundar. Hon träffade på en nästan jämnårig gubbe som ställdes i veteranklass och fick Excellent! Honom gillade hon skarpt och det gamla paret antydde lekvilja och det hade varit guld värt att ha möjlighet att släppa dem lösa! Det gick desvärre inte. Men lite kärlek uppstod helt klart! Gázzi spanade in honom med jämna mellanrum. Kärleken föreföll inte speciellt besvarad. Han spanade väl in ungtjejerna kan tänkas.

Husse och Matte intog fika med hembakt på en solvärmd stentrapp vid en timmerbyggnad. Det billigaste fika sedan Husse och Matte var unga och gudomligt gott! Fem kronor för kaffet och fem kronor för varje bulle eller mjuk kakbit! Fantastiskt gott var det! Solen den bara sken och sken och stämningen var god.

Hemkommen nosades Gázzi sedan noga igenom av Modji! Ansikte, hals, höger sida, vänster sida och bringan. Gázzi lät henne hållas och till slut var Modji nöjd med erhållen information. Därefter knoppade Gázzi in i solen på gräsmattan. Allt under det att Matte klippte gräset runt henne. Husse sysselsatte sig med vedklyven. Några timmar senare serverade Matte alla middag och därefter promenerade Husse med hundarna i skogen. Mattes ben hade gått färdigt för dagen. Strax innan vargskittallen exploderade hundarna! Någon vittring triggade igång dem till vansinne. I torsdags fanns en tydlig urinmarkering högt upp på tallen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)