Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SAMERNAS NATIONALDAG

2018-02-06

GRATTIS PÅ NATIONALDAGEN! 

Måndag.

Lapskflocken tog det lugnt i den relativa kylan med bara fem minusgrader. Tid tillbringades utomhus under eftermiddagen och solen hade godheten att lysa över flocken! Ett oväntat besök spräckte planeringen lite och Matte kom inte iväg på sin hundpromenad. Däremot blev hon av med dörren till toan som lyftes bort för modifiering. Dusch- toautrymmet är ett rum med stort fönster mot väster och innanför ligger en smal och helt mörk hall centralt i stugan. En nödvändighet byggnadsmässigt när stugan blev permanentbostad och utedasset skulle ersättas av ett våtutrymme med innetoa. Men att ha dörren öppen ständigt för lite härlig kvällssol i hallen blir ju så där. Nu hade Matte kommit på en lösning och snickaren ryckte in. En fönsterlucka från ett gammalt vitrinskåp skall fällas in i spegeldörren. Man kan öppna för insläppande av värme från kaminen, man får in ljus och med ett litet draperi skapar man diskretion! Mattes idé fick godkänt av snickaren. Dörren ersatte Matte så länge med ett lakan. 

När snickaren farit iväg med dörren, serverade Matte kaffe utomhus och lite kvalitetstid spenderades vid vedbodväggen med ett renskinn under rumporna. Bäcken porlade fint och fåglarna tackade för de nyligen påfyllda solrosfröna.

Både solen och temperaturen sjönk och Husse avslutade utevistelsen med en skogspromenad tillsammans med hundarna, via brevlådan på hemvägen. Matte tog kvasten och sopade rent från nyfallen pudersnö på gångar, bro och brygga. På bron över bäcken dök dessa spårstämplar upp!

Klicka för större bild.


Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)