Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

VILODAG

2021-10-15

Torsdagen blev en vilodag.

Efter totalt drygt sju timmar på akuten och fem timmars sömn vaknade Matte och hundarna vid vanlig tid halv sju. Matte var trött, men även hundarna. Ute var det regnskurar och Matte skulle inte ut och lyfta fler jättestenar och bygga trapp på baksidan mot berget. Powerwalk på golfbanan med hundarna och grävande måste ersättas av viloläge. Inte lätt! Matte mådde bra, hade inte ont men var lite trött. En bra dag för att åka till Arninge och leta nya beslag till nya hallbyrån. Hundarna fick hänga med på turen och inte hittade Matte något som passade. 

Vid hemkomsten hade regnet upphört och Husse åkte iväg för att hämta gratisved. En tomtägare förbereder långsamt ett bygge genom att då och då fälla några träd och de kapas även upp i hanterbara längder. Först till kvarn! Många lass blev det och framför allt björkved! Matte fick nästan bakbinda sig själv för att vila och inte gräva och inte jobba vidare på sitt trappbygge med natursten, i slänten mot berget. Tungt men väldigt roligt! I stället tog Matte med sig hundarna på en lugn promenad runt kvarteret, med mycket nosande, många stopp. Ett par nödvändiga hinkar vatten bars icke förty, för vattnande av nyplanterade barrväxter som måste förberedas för vintern.

Matte fick kontakt till slut och kunde konstatera att en remiss hamnat där den skulle - men sköterskan upplyste Matte om vissa problem, då den egna husläkaren var borta på fortbildning......  Ingen provtagning utan läkarens underskrift. Men vad i ?!!!!!! Det är inte Mattes problem! Då får väl någon annan skriva på en akutmärkt remiss för provtagning! Jobbet måste ju göras oavsett. Sköterskan lät inte helt övertygande. Tyvärr.  Hennes jobbiga jobbsituation vill inte Matte ta del av. Se till att det skrivs på så att patienten inte kommer i kläm. Gör jobbet. Hur svårt kan det vara! Sjukvården är hårt ansträngd. Förvisso.

Nya beslag var bra att fokusera på, i stället för sjukvård som patienten själv måste hålla koll på, för att rätt skall bli rätt i slutändan. Matte hittade faktiskt passande beslag på nätet och beställde! Det kändes väldigt rätt efter mycket letande.

Matte tog det lugnt, så och hundarna, som liksom Matte somnade gott framför brasa och teve. Flocken gjorde kväll tidigt. Inte helt fel ibland.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)