Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Modji har upplevt många olika saker under sin första sommar. I maj tog hon sitt första dopp i sjön Hoven hemma.

Modji uppförde sig mycket väl på sin första utställning, vilket gav resultat!

Den 16 juni var det fullt med folk och båtar längs Skeppsbron i Stockholm. Ett utmärkt tillfälle att miljöträna Modji.

Modji gillar alla människor och ville hälsa på alla!

Modji hittade osannolikt nog en pinne på kajen! Den låg hon och tuggade på i lugn och ro, medan många människor passerade runt om.

På kvällen samma dag var det träning på Ramirent i Jakobsberg. Modji gick vindstig och fick sin första figurant som var lite högt placerad. Modji liknar sin Mor och sin Mormor och vill så nära figuranten som möjligt. Alltså klättrade hon upp på den liggande trappen, där figuranten låg högst upp. Matte var oförberedd och hann inte föreviga detta! Så det fick bli en "omtagning" och fotot med lite lustigt perspektiv är taget med mobilen. Så här stort huvud i förhållande till kroppen har inte Modji!

Under juli var det mycket x-tra träning av vindmarkeringar, på mycket långt avstånd. Träningen skedde från bil i 10km/t. på Hakungekrossen.

I juli skulle Matte plantera ett litet träd. Så snart spaden sattes i gräsmattan, kom Modji och erbjöd sig hjälpa till. Det fick hon så gärna! Modji grävde ensam upp hela planteringsgropen, medan Matte satt bedvid och fotade!

Modji och Matte åkte till Vaxholm som var mycket turisttätt. En tur med vägfärjan till Rindö fram och tillbaka - utan bil, gav lite miljöträning.

Bäcken som rinner över tomten är ett kärt tillhåll för Modji! Trots att hon ramlade genom ett hål i isen vid 6 veckors ålder! Här går hon gärna och gräver i botten och hittar smakliga rötter. Den här bilden togs i augusti när Modji fyllt åtta månader.

 

Den 12 augusti fick Modji åka till ett stort stall och hälsa på Loppan. Det märktes att Modji tränats att uppföra sig väl i närheten av hästar, när ryttare passerar tomten hemma. De första träffade hon redan i vintras. Nu fick hon gå på promenad tillsammans med en häst!

Modji sysselsätter sig på olika sätt hela dagarna i trädgården. Ibland drar hon sig tillbaka och vilar lite!

Över henne vakar hennes mamma Násti 6 år.

Över henne vakar även hennes mormor Gázzi, 11½ år.

Tillbaka