Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BLÅSIGT

2014-09-23

Måndagen fortsatte på samma sätt som dagen inletts. Kraftiga vindar med stormstyrka i byarna. Strömmen kom och gick lite hur som. Regnet vräkte ner till och från. Matte lyckades hinna ut på tomten ytterligare en gång under dagen, till hundarnas stora glädje! Att vara ute i hällande regn tilltalade varken dem eller deras Matte. Men blött var det mellan skurarna och Matte måste gå väldigt försiktigt med sina kryckor för att inte halka på bron över den nu vattenfyllda bäcken, eller på gräset.

För att få lite effektivare gåträning, kryckade Matte iväg bort längs vägen ett stycke i god fart. Gjorde helt om och kryckade hem igen i samma goda fart. Att hela tiden avlasta det operererade benet innebär en överbelastning av det icke opererade benet. Det börjar bli knepigt att sätta sig och resa sig utan att motsatt knä tar stryk. Har man artros har man det sällan i bara en led. En av medpatienterna hade opererat båda höfterna och nu sitt första knä....   Att artros är en vanlig folksjukdom gör det inte roligare att drabbas. Matte måste hålla igång. För hundarnas skull. Vad vore Matte utan hundarna? Att vara djurägare är ett stort ansvar och samtidigt en stor sporre till att inte bli sittande!

Efter middagen hade regnet upphört och det blev till och med lite kvällssol! En i övrigt kylslagen och blåsig kväll. Husse tog en promenad med hundarna. Han går för övrigt med dem varje morgon innan han åker till jobbet. Nu när inte Matte kan.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)