Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

POST NORD LEVERERAR INTE (Ailifoton)

2022-01-13

Onsdag.

Matte ägnade hela förmiddagen åt att plocka bort alla julsaker. De fick mellanlanda på diverse avlastningsytor innan de packas ner och skickas upp på vinden. Molnen började bli flyktiga och solen skymtade. Matte ville ut! Det ville även Modji och Aili, som gärna hängde med på en promenad på den isiga och moddiga vägen. Lite tröttsamt gående men spikarna i sulorna greppade bra trots modden. Borta vid brevlådorna satt ännu ett brev skickat från Post Nord inklämt bakom annat på en anslagstavla?! Brev skickade från Post Nord har börjat dyka upp med adressatens namn och vägens namn men inte något husnummer. Varför brevbäraren uppenbarligen inte kan leverera posten i någon låda, utan klämmer in kuvert eller påminnelselapp om hämtning av något på detta vis. Utsatt för väder och vind och kuvertet som nu satt inklämt bakom en plastad information var till häften genomblött!

Dagen innan mötte Matte brevbärarbilen strax före brevlådestället och såg posten delas ut i de många lådorna. När Matte kom fram och bilen just lämnat lådorna låg ett brev från en bank i snön framför den låda där det skulle ha stoppats ner!?! Varför Matte gjorde brevbärarens jobb och petade ner kuvertet i den låda som brevbäraren missade. Tre gånger på ett par veckor och nu två dagar i rad har post inte levererats korrekt av Post Nord. När Post Nord själv skickar brev/påminnelse inskränker man adressen tydligen till namn och vägnamn. Husnummer existerar inte alls. Hur skall då den som delar ut posten hitta rätt, när majoriteten av lådorna i ett långt ställ bara är försedda med nummer. Inga namn. En retorisk fråga.

Hushåll på tre olika vägar får sin post här och lådorna är väldigt många. Många lådor är endast märkta med siffror. Inga namn på vare sig väg eller ägare av lådan. Det är sannerligen inte lätt att vara brevbärare här. Lapskflockens egen låda pryds av ett stort plastat foto på Modji och Aili, efternamn vägnamn och husnummer. Ändå har post hamnat i fel låda.....  Lådägarens namn började på samma bokstav som Mattes efternamn, vägnummer var korrekt! Men inte vägen! Långt borta från den låda där posten skulle ha legat. En låda tillhörig en sommarboende och en låda som inte kollas alls vintertid. Dåligt jobbat tycker Matte och Husse. Post försvinner och det är inte konstigt varför, när den hamnar utanför lådan eller i annans låda. 

Efter att ha hoppat in som brevhanterare tog Matte med sig den egna posten hem och nu sken solen mot vedbodväggen i söder! Matte hämtade ut det nyinköpta impregnerade renskinnet och placerade det i smideshammocken. Rea på XXL och dessa renskinn gick åt som smör i solsken! Slut i butiken när Matte kom dit. Matte beställde på nätet och fick tydligen ett av de allra sista en femhundring under normalpris. Tur skall man ha ibland! Matte njöt av solen mot söderväggen och fick snart sällskap av Aili som var mycket tydlig i vad hon ville. Hon älskar att sitta i någons knä! Båda hundarna gillar att sitta på varma renskinn!

Klicka för större bilder.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)