Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BUBBEL, BUBBEL...

2017-11-11

Fredag.

Äntligen var det dags för ett ultraljud på Ailis mage! Husse och Matte har varit övertygade om att Aili är dräktig och är det fortfarande. Men det enda vetten kunde se var en mage fylld med gasbubblor! Ett par riktigt stora dessutom. Vad som fanns där bakom var omöjligt att avgöra tyvärr. Även mycket mat i magen skymde sikten. Matte hade fått order om att urinblåsan borde vara full för att kunna urskiljas vid undersökningen. Nu var Ailis mage full med både mat, kiss och stora gasbubblor.....   Inte optimalt på något vis när små knytt skall identifieras. Ny tid för ultraljud bokades till måndag om en dryg vecka. Så här såg det ut i Ailis mage ungefär. Bilden skapade Matte efter hemkomsten, då fotande på plats missades av ren och skär förvåning över hur ultraljudet såg ut. Där skulle fosterblåsor synas! Inte stora gasbubblor. Snopet. Vetten masserade magen försiktigt för att få undan bubblorna, men förgäves.

Så ännu finns inget bildbevis på liv i Ailis mage tyvärr. Hennes mormor Násti ultrljudades och inget kunde ses där och då. Men en vecka senare gjordes ultraljudet om och då fanns där fosterblåsor. J-kullen med fyra fina knytt föddes senare.

Att ha så där mycket gas i magen kan ju inte vara behagligt för någon och med gas i magen brukar det hjälpa att röra på sig. Tänkte Matte vid hemkomsten. Varför Aili och Modji togs med ut på en cykelpromenad. Aili fick en vittring av något framöver och satte efter lite uppvärmning av i stora språng längs vägen! Men inte så länge. Snart var hon tillbaka i en vägvinnande trav och Modji föll in bakom henne. Aili bär på en hemlighet och så länge motsatsen inte är bevisad, betraktar Husse och Matte henne som dräktig.

Lite tid tillbringades sedan ute på tomten, men rätt snart signalerade hundarna att de ville in i brasvärmen. Vädret var fuktigt och ruggigt och Matte följde gärna med dem in. När Husse bytt däck på släpet kom även han in och värmde sig.

Efter det att Aili somnat på kvällen spred sig avslöjande dofter i sovrummet.....   Aili lättade på trycket.

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 3

2017-11-14 12:08:13 - Lotta Marmolin

Håller tummarna för att det finns små knytt i magen !

2017-11-16 00:19:25 - Anna

Åhh hoppas hoppas där är små valpar i magen. Håller tummarna (heart)

2017-11-16 09:06:58 - Marianne

Tack för hållna tummar! Ja, undersökningen visade ju ingenting - inte att det är tomt heller! Så nu hoppas vi och fler med oss!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)